LOOPBAAN BEGELEIDING VOLG ÉÉN VAN ONZE WORKSHOPS! WAT IS LOOPBAANADVIES? www.jeloopbaan.be - loopbaanadvies, gratis voor ACV-leden www.acv-online.be Loopbaancoach - Workshops - Loopbaanadvies
 
Home Wat is
loopbaanadvies
loopbaan
begeleiding

Loopbaan
begeleiding

Individuele loopbaancoaching

De medewerkers van Arabel, Centrum voor Loopbaanontwikkeling LBC-NVK, Vokans en Alternatief zijn gespecialiseerd in loopbaanbegeleiding. Samen met jou staan ze stil bij je loopbaan, jouw competenties en mogelijkheden. Gedurende een begeleiding van minimum 4 uur krijg je een beeld van je loopbaandoelen, uitdagingen en kansen in je (nieuwe) job.

Vanaf 1 juli 2013 geldt een nieuwe regeling voor loopbaanbegeleiding. Voortaan betaal je je loopbaanbegeleiding niet langer met opleidingscheques, maar met loopbaancheques. Die kan je bestellen op de website van de VDAB: www.vdab.be/loopbaanbegeleiding. Elke werknemer met minstens één jaar werkervaring heeft het recht om elke 6 jaar loopbaanadvies in te winnen bij een door de VDAB erkend loopbaanbegeleidingscentrum. Per loopbaanbegeleidingstraject kan je voor 4 uur of voor 8 uur begeleiding kiezen. Een pakket van 4 uur kost je 40 euro. Dit lijkt misschien veel, maar is slechts een fractie van de reële kost die 550 euro bedraagt. Voor 8 uur begeleiding heb je dus twee loopbaancheques nodig. Je kan enkel met loopbaancheques betalen bij loopbaanbegeleidingscentra die erkend zijn door de VDAB.

Als je lid bent van de vakbond ACV, zorgt het ACV voor de terugbetaling van één cheque of 40 euro. Bestel je cheques via www.vdab.be/loopbaanbegeleiding of in de Werkwinkel bij jou in de buurt. Na betaling via overschrijving ontvang je de loopbaancheques die een geldigheidsduur van 3 maanden hebben. Een loopbaancheque kost 40 euro (80 euro voor 2 cheques). Contacteer één van onderstaande ACV-partners in loopbaanbegeleiding. ACV zorgt voor terugbetaling van 1 cheque van 40 euro nadat je 4 uur loopbaanbegeleiding hebt gevolgd. Het loopbaanbegeleidingscentrum brengt ACV hiervan op de hoogte. En jij ontvangt de betaling van 40 euro op je rekening, als je lid bent van het ACV.

Interesse?
Op www.vdab.be/loopbaanbegeleiding vind je het volledige aanbod aan loopbaanbegeleiding van alle erkende loopbaancentra.

Maak een afspraak met één van onze ACV-partners inzake loopbaanbegeleiding:

Zij getuigen over loopbaancoaching…

“Heel wat familieleden verklaarden me voor gek toen ik besloot om na loopbaanadvies mijn goedbetaalde bediendebaan op te geven om in de zorgsector te gaan werken. Eerst deed ik poetswerk en leverde ik logistieke ondersteuning. Nadien behaalde ik het diploma van polyvalent verzorgende. Ik werk nu 4/5de in een woonzorgcentrum voor bejaarden en ik school me nog een halve dag per week bij om het diploma van zorgkundige te behalen.”

“Toen ik als jonge dertiger nog werkte als directiesecretaresse en later als projectmedewerker in een communicatiedienst, begon ik steeds bewuster na te denken over mijn loopbaan. Ik ben van opleiding vertaler en ik wou de stap zetten naar een job als taalleerkracht Nederlands voor anderstaligen. Nadat ik een lerarenopleiding had gevolgd, begon ik te twijfelen over die overstap naar het onderwijs. Via loopbaanbegeleiding vond ik gelukkig bevestiging. De begeleiding heeft me heel veel deugd gedaan. Het haalde me uit een vicieuze cirkel. Ik leerde er mijn echte competenties kennen, en die komen mij goed van pas in mijn huidige job als taalleerkracht.”

“Ik werk als coördinator voor een vzw. Omdat ik twijfels kreeg over mijn job, ging ik loopbaancoaching volgen. Ik volgde eerst groepssessies. In groep gingen we actief aan de slag met vragenlijsten, opdrachten en interviews. Daardoor leerde ik sterk over mezelf nadenken. Waar ben ik goed in? Wat zijn mijn waarden? Waar krijg ik energie van? In welke jobcontext wil ik werken? Nadien volgden er nog twee individuele sessies. Tijdens de individuele gesprekken kon ik doorvragen over mijn eigen professionele context en persoonlijke tips vragen. Ik ben nu actief aan het solliciteren, maar ik ben nog niet van job veranderd, om de eenvoudige reden dat ik enkel verander voor iets beters.”

“Ik ben bij jullie organisatie terechtgekomen via een vriendin die me dit aanraadde omdat ik me helemaal niet meer goed voelde in mijn job als secretaresse. Ik kon mezelf niet zijn en haalde geen voldoening meer uit mijn job waardoor ik vaak moe en slechtgehumeurd thuiskwam. Tijdens het loopbaanbegeleidingsproces heb ik inzicht in mezelf gekregen. Ik heb gaandeweg meer zelfvertrouwen opgebouwd doordat de begeleiding me op een positieve manier bewust heeft gemaakt van wat ik nog allemaal kon buiten mijn job ook al had ik zelfs geen diploma van het middelbaar onderwijs. Hierdoor heb ik de stap durven zetten om te solliciteren voor mijn droomjob met jongeren bij de overheid. Ik ben ondertussen ook de opleiding maatschappelijk werk in het avondonderwijs aan het bijstuderen!”

“Omdat ik graag gericht wou nadenken over mijn job, heb ik de stap gezet naar loopbaanbegeleiding. Bij de intake heb ik mijn levensverhaal verteld en kreeg ik uitleg over hoe loopbaanbegeleiding verloopt en wat ik ervan kan verwachten. Het zijn niet enkel de gesprekken met de begeleider zelf die tellen. Tussendoor krijg je oefeningen mee om het proces thuis verder in gang te zetten. Zo vond ik het interessant om wat meer te leren over mijn werkstijl en mijn waarden. Ook hebben we een overzicht gemaakt van de vaardigheden en kwaliteiten die ik graag wil inzetten op werkgebied. Zelfs de werkpunten om jezelf te verbeteren komen aan bod.”