LOOPBAAN BEGELEIDING VOLG ÉÉN VAN ONZE WORKSHOPS! WAT IS LOOPBAANADVIES? www.jeloopbaan.be - loopbaanadvies, gratis voor ACV-leden www.acv-online.be Loopbaancoach - Workshops - Loopbaanadvies
 
Home Wat is
loopbaanadvies
loopbaan
begeleiding

Wat is
loopbaanadvies?

Neem je loopbaan zelf in handen!

Nadat je gestopt bent met studeren start er een nieuwe fase in je loopbaan. Je gaat op zoek naar een job die bij je past. Voor de ene verloopt dit al wat vlotter dan de andere. Onderweg word je geconfronteerd met meevallers, maar ook met tegenslagen. Je thuissituatie, je gevolgde opleidingen, een veranderende werkomgeving,… hebben een sterke invloed op hoe jouw loopbaan vorm krijgt. Op een heel aantal momenten ga je keuzes (moeten) maken. Deze gaan vaak gepaard met heel wat vragen over de gevolgen zowel op korte als op lange termijn.

Het ACV heeft je heel wat te bieden om verder te bouwen aan jouw loopbaan. Je kunt bij ons terecht voor alle vragen die je hebt rond je loopbaan, arbeid en inkomen. We verstrekken je basisinformatie rond je rechten en plichten, maar geven je ook graag advies over de voor- en nadelen die maatregelen/systemen of keuzes hebben.

Voor individueel loopbaanadvies kun je terecht bij:

  • ACV dienstverleners:
    zij staan je bij met raad en daad met sociaal-juridische informatie m.b.t. je loopbaan bv. informatie rechten en plichten, aanvragen, … Interesse? Spring eens binnen in jouw dichtstbijzijnde ACV dienstencentrum. De openingsuren vind je op http://adressen.acv-online.be
  • ACV regiopropagandisten:
    je kunt bij hen terecht voor advies over sociaal-juridische items. Ze helpen je gerichte keuzes te maken zowel aan de start, het midden of op het einde van jouw loopbaan bv. rond studentenwerk, interim, arbeidsvergunningen, combinatie arbeid/gezin, eindeloopbaan,…. Samen met jou bekijken ze de voor- en nadelen van maatregelen, statuten, systemen,..... Waar nodig verwijzen ze je gericht door naar instanties en diensten. Interesse? Maak een afspraak met de ACV regiopropagandist in het ACV dienstencentrum bij jou in de buurt. Je vindt de contactgegevens (o.a. telefoonnummer, mailadres,…) van jouw ACV dienstencentrum terug op http://adressen.acv-online.be. Je maakt best op voorhand een afspraak.
  • de ACV bijblijfconsulenten:
    ze staan je bij in je zoektocht naar (ander) werk of een opleiding. Tijdens een kortdurende begeleiding geven ze je heel wat nuttige informatie en tips. Ze bekijken samen met jou welke (andere) richting je best uitgaat. Wanneer je graag een opleiding zou volgen of intensievere begeleiding wenst, bekijken ze met jou welke organisatie je best verder kan helpen. Interesse? Maak een afspraak met de bijblijfconsulent bij jou in de buurt. Je vindt de contactgegevens op www.acv-bijblijven.be. De afspraak kan doorgaan in het voor jou dichtstbijzijnde ACV dienstencentrum.

Bij het ACV kun je overal in Vlaanderen terecht voor loopbaanadvies. De dienstverlening wordt niet aangeboden in het Brussels Gewest.